Muziek
Parkstad Limburg Theaters , Burg. van Grunsvenplein 145, Heerlen
19 oktober 2024
20:00
€vanaf 21,50

Justin Hayward – The Voice of Moody Blues

De legendarische zanger en gitarist van Moody Blues

Op 19 oktober komt de legendarische Engelse muzikant Justin Hayward in Theater Heerlen. Met meer dan vijftig jaar aan de top van de muziek- en entertainmentindustrie is Justin Hayward’s stem en gitaarspel wereldwijd te horen geweest. Hayward is vooral bekend als de zanger, leadgitarist en componist van The Moody Blues. Hij schreef klassiekers zoals ‘Nights in White Satin’, ‘Question’, ‘New Horizons’, ‘I Know You’re Out There Somewhere’, ‘Tuesday Afternoon’, ‘Story In Your Eyes’, ‘The Voice’ en ‘Your Wildest Dreams’.

In de afgelopen vijf decennia heeft de band meer dan vijfenvijftig miljoen albums verkocht en talloze onderscheidingen ontvangen, zowel als band als soloartiest. In 2018 werd de band opgenomen in de Rock & Roll Hall of Fame en in 2022 ontving Justin persoonlijk een OBE.

Justin begon zijn muzikale carrière al op jonge leeftijd en op 19-jarige leeftijd sloot hij zich aan bij The Moody Blues. Zijn eerste compositie voor de band, ‘Fly Me High’, was meteen een succes, gevolgd door de iconische nummers ‘Nights in White Satin’ en ‘Tuesday Afternoon’ van het baanbrekende album ‘Days of Future Passed’. Dit album werd een van de meest invloedrijke albums van dat jaar en hielp bij het definiëren van wat later bekend werd als Progressieve Rock.

De jaren daarna volgden vele succesvolle albums zoals ‘In Search of the Lost Chord’, ‘On The Threshold of a Dream’, ‘To Our Children’s Children’s Children’ en ‘A Question of Balance’. Justin’s song ‘Question’ werd een nummer één hit in het VK en ook in de VS bereikte de band hoge noteringen.

Justin’s solocarrière begon in 1977 met het album ‘Songwriter’. Hij had wereldwijd succes met het prachtige nummer ‘Forever Autumn’ uit Jeff Wayne’s ‘War of the Worlds’. Ook de jaren tachtig en negentig bracht hij succesvolle albums uit, zowel solo als met The Moody Blues. Zijn laatste soloalbum, ‘Spirits Of The Western Sky’, werd wereldwijd goed ontvangen.