Muziek
Parkstad Limburg Theaters , Burg. van Grunsvenplein 145, Heerlen
10 oktober 2024 - 10 oktober 2024
20:00
€vanaf 15,00

Kovacs – Catharsis

Een multi-kunstzinnige concertbelevenis.

Sharon Kovacs scoorde grote hits met nummers als My Love en Diggin. Meteen al in haar doorbraakjaar stond ze op de grote podia, zoals Lowlands, Glastonbury en North Sea Jazz. Ook buiten de landsgrenzen maakte ze indruk met haar rauwe, donkere stemgeluid. Begin 2023 bracht Kovacs haar nieuwste album Child Of Sin uit met de indrukwekkende samenwerking en video met Till Lindemann. Dit album is de opmaat naar Catharsis: een emotioneel zuiverend creatieproces dat uitmondt in een multi-kunstzinnige concertbelevenis. 

Muziek vanuit de ziel

De muziek van Kovacs is doordrenkt met mysterie, intrige en betovering. Dat geldt zeker ook voor Catharsis, waarin Kovacs op zoek gaat naar haar ‘higher powers’. Voor het eerst zal zij haar kunst niet alleen vocaal uitdragen maar de toeschouwers ook fysiek overspoelen met haar multi-kunstzinnige Catharsis. Helemaal van eigen hand, creëert Kovacs een kunstbeleving waar haar diepgewortelde muzikale erfenis van soulmuziek tot de essentie wordt teruggebracht; muziek vanuit haar ziel, die met de kracht van haar unieke stemgeluid het publiek zal laten verdrinken in emoties.

Catharsis / Grieks: κάθαρσις kátharsis

Catharsis is een term uit de narratologie die “emotionele zuivering”betekent. Het beschrijft het effect van het opwekken van krachtige emoties zoals verdriet, angst, medelijden, of zelfs gelach bij de toeschouwer, die vervolgens een zuivering van diezelfde gevoelens ondergaat.