Muziek
ECI Cultuurfabriek , ECI 13 Roermond
24 oktober 2024
20:30
€15,00

COLLIGNON + Cavolo Nero

2 steengoede acts met Limburgse muzikanten, voor liefhebbers van YĪN YĪN, wereldmuziek en dansbare Jazz & Funk met veel energie. Perfect voor zomerse festival vibes in het najaar!

Collignon
Collignon is een driemans-band met Yves Lennertz op gitaar (en bas), Gino Bombrini op drums (en percussie) en Jori Collignon op toetsen (en als producer). De drie kameraden maken al enige tijd samen muziek, in verschillende samenstellingen en door uiteenlopende omstandigheden.Gino en Jori waren deel van de band SKIP&DIE en Gino was de producer van Yves’ voormalige band YĪN YĪN.

In de zomer van 2023 maakte COLLIGNON naam met een explosieve en energieke live-reputatie. Tijdens een toer van meer dan 30 shows door heel Europa werd hun publiek veelvuldig overrompeld door de wilde, frisse energie van deze drie authentieke ras-muzikanten.

In januari 2024 gaven ze een explosief concert tijdens Eurosonic / Noorderslag in Groningen. De show ontving juichende reacties: voor het publiek zat er niets anders op ‘dan accepteren en meegaan op de instrumentale HSL’ van COLLIGNON. 3voor12 verzilverde het optreden als het 4e beste concert van het festival.

In oktober presenteert COLLIGNON een gloed nieuw album: ‘Bicicleta’.