Junior Varia
Buitencentrum De Pelen , Moostdijk 15, Ospel
29 september 2024
10:30 - 12:30

Speuren naar geuren en kleuren

Speuren naar geuren en kleuren

Op zondag 29 september houdt Staatsbosbeheer een Peel Ontdektocht geuren en kleuren in het NP De Groote Peel.

Speuren naar geuren en kleuren in De Groote Peel
Het is zomer en veel planten en kruiden in het Nationaal Park De Groote Peel staan in bloei. Die bloeiers zijn niet alleen een lust voor het oog, ze hebben ook bijzondere eigenschappen en een belangrijke functie in de natuur. Tijdens de Peel Ontdektocht ‘speuren naar geuren en kleuren’ ontdek je de plantenwereld in dit hoogveengebied door te kijken, te ruiken, te proeven en te voelen. Een informatieve, creatieve en speelse gezinstocht waarbij het samen doen en ontdekken centraal staat.
De Peel Ontdektocht start om 10.30 uur bij de balie van het buitencentrum. De route is 1,5 – 2 kilometer en de activiteit duurt 1,5 – 2 uur. Deelname kost € 6,- voor volwassenen en € 4,- per kind en reserveren is noodzakelijk via de website.

Er is ook een Ontdektocht op zondag 13 oktober (thema herfst)

Buitencentrum De Pelen, startpunt van natuurbeleving
Voor of na afloop kan je heerlijk struinen door de winkel van het buitencentrum. Hier vind je (natuur)boeken, streekproducten en souvenirs. Voor een hapje en drankje kan je in de Peelkiosk en (op zondag) in de Peelboerderij terecht. Het buitencentrum is elke dag geopend van 10.00 tot 17.00 uur.