Varia
Markt Aachen
24 november 2024 - 23 december 2024

Aachener WeihnachtsMarkt

Bezoek de kerstmarkt van Aken en laat u betoveren door de magie van de kraampjes en de fonkelende lichtjes rond de kathedraal en het stadhuis.

Meer dan 120 handelaren, ambachtslieden, kunstenaars en restauranthouders een reis voor alle zintuigen bieden: schitterende kerstversieringen, kaarsen en Printen, feestelijke muziek en handwerk uit traditionele werkplaatsen. Kerstklanken en de heerlijke geur van Aachener Printen, kaneelsterren, marsepein, kastanjes en fijne specerijen hangen dan een maand lang in de lucht en lokken jong en oud naar de keizerstad.

De kerstmarkt van Aken straalt niet alleen geschiedenis en tradities uit! Nee! In de keizerlijke stad worden traditie en moderniteit gecombineerd. Het bewijs hiervan is onder meer de homepage van de kerstmarkt, evenals haar Facebook- en Instagram-account. Bovendien stelt de stad Aken in samenwerking met NetAachen ook dit jaar weer gratis W-LAN ter beschikking van alle bezoekers van de Akense kerstmarkt – onbeperkt en gratis.

Geniet van de pre-kerstsfeer en tel de dagen tot kerstavond!

Om ervoor te zorgen dat alle bezoekers gemakkelijk naar het stadscentrum kunnen komen en de kerstmarkt zonder stress kunnen beleven, biedt het Park-and-Ride-ticket (P&R-ticket) een ontspannen aankomst en vertrek. In Aken zijn meer dan 1.700 P&R parkeerplaatsen beschikbaar: Westfriedhof (Vaalser Straße), Waldfriedhof (Monschauer Straße), Hangeweiher (Hermann-Löns-Allee), parkeergarage Tivoli (Krefelder Straße) en parkeergarage Jülicher Straße/Berliner Ring. Het principe is eenvoudig: parkeer uw auto in de P&R parkings en reis met maximaal vijf personen met de bus naar het centrum of de kerstmarkt en weer terug – voor slechts vijf euro. P&R kaartjes kunnen bij de buschauffeurs worden gekocht. In de parkeergarage van Tivoli geldt het parkeerticket dat bij de ingang wordt ingenomen als vervoersbewijs.

Meer informatie