Varia
Bibliocenter Weert , Wilhelminasingel 250, Weert
3 oktober 2024
20:00 - 22:00
€10

‘Bye-Bye Biden: Hoe de Amerikaanse verkiezingen écht werken’

Op donderdag 3 oktober organiseert Bibliocenter Weert een boeiende lezing over de Amerikaanse presidentsverkiezingen, met als titel Bye-Bye Biden: Hoe de Amerikaanse verkiezingen écht werken. Joost Kramer, een gerenommeerd expert op het gebied van Amerikaanse politiek, onthult hoe de complexe verkiezingsmachine van de Verenigde Staten daadwerkelijk functioneert en welke verborgen spelregels de uitslag kunnen beïnvloeden.

De presidentsverkiezingen van 2024 staan voor de deur, en de race tussen de Democraten en Republikeinen belooft opnieuw bijzonder spannend te worden. Zal vicepresident Kamala Harris de nieuwe president worden, of keert voormalig president Donald Trump terug naar het Witte Huis? Tijdens deze lezing wordt diepgaand ingegaan op het systeem dat achter de schermen actief is en hoe deze cruciale verkiezingen worden beslist.

Inzicht in regels en procedures
Nu de Democraten en Republikeinen ongeveer even sterk zijn, is het verkiezingssysteem dat de stem van de kiezer omzet in een uitslag cruciaal voor de eindresultaten. Kramer biedt een inkijkje in deze wereld en baseert zich hierbij op zijn nieuwste boek: 2024, Hoe de Amerikaanse presidentsverkiezingen écht werken. Dit boek biedt onmisbare kennis voor iedereen die meer wil begrijpen van de werking van het Amerikaanse kiesstelsel.

Over Joost Kramer
Joost J. Kramer is sinds 1992 een deskundige op het gebied van Amerikaanse presidentsverkiezingen. Met een achtergrond in zowel geschiedenis als recht, heeft hij zich gespecialiseerd in de organisatie van campagnes en de kenmerken van het Amerikaanse electoraat. Hij heeft daarnaast een brede interesse in de Amerikaanse burgeroorlog en werkt als jurist en bedrijfskundige op het gebied van corporate governance.

Praktische informatie
Datum: Donderdag 3 oktober
Tijd: 19:30 uur
Locatie: Bibliocenter Weert, Wilhelminasingel 250
Toegang: aanmelden via de website www.bibliocenter.nl/activiteiten

Foto Joost Kramer ©Evert Doorn