Exposities Workshop
Bibliocenter Weert , Wilhelminasingel 250, Weert
15 oktober 2024
20:00 - 21:30
€15.50

Maand van de Geschiedenis 2024; In gesprek met schrijver Jan Brokken

Bibliocenter Weert nodigt je uit voor een bijzondere avond met de schrijver Jan Brokken in het kader van de Maand van de Geschiedenis. Op 15 oktober zal hij geïnterviewd worden over zijn nieuwste roman, De ontdekking van Holland. Dit boek neemt lezers mee naar het Volendam van rond 1900, toen het dorp een bruisende, internationale kunstenaarskolonie was. Brokken brengt deze unieke, vaak vergeten periode uit de Nederlandse kunstgeschiedenis tot leven, met bijzondere aandacht voor de rol van Leendert en Aaltje Spaander en de kunstenaars die door hun gastvrijheid werden aangetrokken.

Brokken zal worden geïnterviewd over zijn nieuwste werk en andere bekende titels uit zijn oeuvre, zoals De blinde passagiers, Baltische zielen, De rechtvaardigen en De kozakkentuin. Daarnaast is er gelegenheid om vragen te stellen aan de auteur en zijn boeken te laten signeren tijdens een korte pauze.

 Schrijver Jan Brokken

Jan Brokken (1949) is schrijver van romans, reisverhalen en literaire non-fictie. Ook internationaal verwierf hij faam, met onder meer De blinde passagiersMijn kleine waanzinBaltische zielenIn het huis van de dichterDe vergeldingDe kozakkentuinDe rechtvaardigenStedevaart en De kampschilders. Zijn werk is vertaald in onder meer het Engels, Frans, Duits, Italiaans, Russisch, Tsjechisch, Portugees en Spaans. In 2023 werd hem de Gouden Ganzenveer uitgereikt, voor zijn grote bijdrage aan het geschreven woord in de Nederlandse taal. Zijn nieuwste roman heet De ontdekking van Holland.

 Praktische informatie

De avond vindt plaats bij Bibliocenter Weert, op 15 oktober van 20.00 tot 21.30 uur. Aanmelden kan via de website van Bibliocenter www.bibliocenter.nl/activiteiten.

Foto ©Jelmer de Haas