Junior Varia
Openluchtmuseum De Locht , Broekhuizerdijk 16d
20 oktober 2024
10:00 - 17:00
€11.00

Herfstdag

Vier de herfst bij de Locht

Op zondag 20 oktober organiseert Openluchtmuseum de Locht de herfstdag. Een dag vol leuke activiteiten en demonstraties voor jong en oud in een gezellige herfstsfeer.

De herfst is dé tijd van paddenstoelen. Als het kouder wordt zie je ze plotseling overal verschijnen, in het bos op dode en beschadigde stammen of in het veld. Tijdens de herfstdag vertellen onze vakkundige vrijwilligers u bij het paddenstoelenpaviljoen alles over champignons en andere, minder bekende soorten eetbare paddenstoelen, zoals oesterzwammen en shiïtake.

Ontdek de herfst

Kinderen mogen zelf champignons plukken en kunnen creatief aan de slag met hun eigen herfstknutselwerk. In het Brouwhuis demonstreren enkele leden van Gilde Dionysos hoe je zuurkool maakt. Geniet van onze overheerlijke huisgemaakte Locht-Champignonsoep en er is gezellige muziek van de PCB Sixties band.

Kruidenwandeling (vooraf reserveren)

Daarnaast organiseren we op deze dag in de ochtend van 10.30 tot 12.30 uur een kruidenwandeling door de Lummerick in Melderslo. Loop mee met Ans van Akkies Tuin en Maj van Cruydenhof Pimpernel en verbaas wat de bermen en slootkanten te bieden hebben. We laten je proeven, voelen en ruiken en je zult versteld staan hoe veelzijdig dit eeuwenoude natuurgebiedje is. Na de wandeling kun je genieten van een heerlijke lunch. Reserveer vooraf je deelname via onze website.

Kom op ontdekking bij Openluchtmuseum de Locht tijdens de Herfstdag op zondag 20 oktober! Kijk voor meer informatie op www.delocht.nl